Monday, April 13, 2009

POKOK CINTA KU

Masih lagi aku teringat sebelum hubby ku (waktu tu dia tunang ku)nak pergi ke US untuk buat Masters, dia hadiahkan ku a pot of plant beserta dengan sekeping kad.
Inilah pokok itu sekarang.

Beserta dengan kad




Waktu tu pokok tu sebagai pengubat rindu di hati…….feeling lak……anak-anak tak tahu cerita ni, memang aku jarang bercerita tentang cinta kami. Pejam celik pokok itu dah berumur 24 tahun.

Sewaktu hati dilanda sedih dan keresahan,tengok pokok itu je boleh mendamaikan hati ku walaupun dia berjauhan selama setahun setengah nun berada di seberang lautan. Pokok itu ibarat kasih ku yang masih mekar dan segar. Tunas kasih yang dia semai ku siram dengan air dan kubaja agar dia subur. Insyaallah……moga Allah berkati kehidupan kami yang sederhana ini.

7 comments:

Abdul said...

ape la pakcu, bagi le benih rambutan ke durian ke mangga ke..untung2 blh gak kami merasa

~RaIn 'n' StAr~ said...

owh...so romantic...hehehehe..

Ghaz said...

Thank you Yang. Typing this my tears flow easily. Now the roots of our Pokok Cinta Ku planted themselves deep and permanent in our resident imitating how deep and rooted our love for one another. Let me share this with the whole world - I LOVE YOU SO MUCHHHHHHHHHHHH DEAR

Steady_gurlz said...

oohhhh...romantiknyeee abah kat ibu...now i know a little bit your love story.....yeahhhh3

Steady_gurlz said...

ibu nie blog kakak yg baru...wwwsteadygurlz.blogspot.com

arein said...

mak ai...
xperasan lak pokok 2..
xpe2 balik ni kiter cari mne la pokok 2 mnyorok..
hehehe...

Superstar Rajinikanth said...

Boleh buat ubat pokok ni...